Loading

.

Omgaan met fraude: Banken

Bel mij
Offerte aanvragen

 

 

paspoort

Duur:
1 dagdeel van 4 uur.
Tijd:
Ochtend, middag of avond.
Plaats(en):
Waar u maar wilt.
Investering:
Wij doen u graag een passend voorstel.
Data:
Wanneer het u uitkomt.

 

 

 

Fraude is een erg breed begrip. Er kan op veel manieren fraude gepleegd worden. Tijdens de workshop Omgaan met fraude staan we vooral stil bij fraude die gepleegd wordt met geld en andere waardepapieren. Wellicht heeft u op dit moment nog nooit te maken gehad met valse biljetten. Dit wil echter niet zeggen dat die er niet zijn. Het zou zomaar kunnen dat u inmiddels wel valse biljetten in uw handen heeft gehad, maar deze niet herkende als vals geld.

De cijfers liegen er namelijk niet om. In de eerste helft van 2012 werden ruim 12.800 vervalste biljetten in Nederland onderschept. Het aantal in omloop zijnde biljetten ligt waarschijnlijk nog vele malen hoger. En dan hebben we het over geld waarvan de echtheidskenmerken goed bekend zijn en dat is al lastig genoeg. Maar probeer nu eens om bijvoorbeeld een salarisstrook op originaliteit te controleren. Mensen die werken met geld, paspoorten, salarisstroken, dagafschriften, identiteitskaarten, bankgaranties, geboorte-uittreksels, verblijfsvergunningen, echtheidscertificaten, diploma's, uittreksels kamer van koophandel, rijbewijzen enzovoort, weten hoe lastig het kan zijn om originelen van vervalsingen te onderscheiden. Met welke soort Identiteitsbewijs of waardepapier u ook werkt, onze workshop kan een helpende hand bieden! Na het volgen van deze workshop zult u met heel andere ogen naar dit soort zaken kijken.

Doel

U leert aan de hand van de meest voorkomende echtheidskenmerken om documenten en geld te controleren op hun authenticiteit. Daarnaast zult u leren beoordelen of de aanbieder van het identiteitsbewijs ook daadwerkelijk de houder is. Er wordt geleerd inzicht te krijgen in het herkennen van verdacht gedrag en hoe u daarmee moet omgaan.

Doelgroep

De workshop Omgaan met fraude is een must voor bankmedewerkers die regelmatig werken met belangrijke documenten, waardepapieren en geld.

Inhoud

Tijdens de gehele workshop oefent u in het controleren van ID-documenten, geld, dagafschriften en loonstroken. Gebruikte hulpmiddelen daarbij zijn o.a.: MRZ, retrolamp en loepjes.

De workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Echtheidskenmerken
  • Aandachtpunten bij controle van het ID-bewijs
  • Fraude-indicaties
  • Belangrijke documenten
Certificaat

Na afloop van de workshop ontvangt u een onvervalst NIVOO-certificaat als bewijs van deelname.

Aantal deelnemers

Aan één workshop kan door maximaal zestien personen worden deelgenomen.

Ook interessant voor u?

Veiligheid bij waardeservicing
Omgaan met overvallen
Omgaan met agressie
Omgaan met telefonische calamiteiten
Bedrijfshulpverlening (basis)
Bedrijfshulpverlening (opfris)

Bel mij
Offerte aanvragen