Loading

.

Veiligheid bij waardeservicing: Banken

Bel mij
Offerte aanvragen

 

 

Overval met geweld

Duur:

1 dagdeel van 3 uur.

Tijd:

Ochtend, middag of avond.

Plaats(en):

Waar u maar wilt.

Investering:

Wij doen u graag een passend voorstel.

Data:

Wanneer het u uitkomt.

 

In Nederland zijn er niet zo veel mensen die werken met geldautomaten. De mensen die er echter wel mee werken lopen een verhoogd risico om slachtoffer te worden van een overval of gijzeling. Een overvaller zoekt zijn doelwit uit op basis van een aantal gegevens, zoals: hoe gemakkelijk kan ik naar binnen en naar buiten komen, hoe groot is de kans op succes en is het geldbedrag de moeite waard. Bij geldautomaten heeft een overvaller al snel het idee een aanzienlijk bedrag buit te kunnen maken en daarom is dit doelwit erg interessant voor hem.

Tijdens deze workshop zal daarom veel aandacht geschonken worden aan het bijvullen van automaten. Hoe kan dit zo veilig mogelijk gebeuren en hoe kunt u verdacht gedrag signaleren. Het voorkomen van een overval of gijzeling staat hierbij centraal. Maar ook is er aandacht voor hoe men moet reageren als het onverhoopt toch gebeurt. Eigen veiligheid en die van collega's en klanten staat daarbij voorop.

Doel

Door het volgen van de workshop Veiligheid bij waardeservicing weet u hoe u op een veilige manier kunt werken met geldautomaten. Het voorkomen van een overval of gijzeling is daarbij een speerpunt, maar mocht het onverhoopt toch gebeuren, dan weet u hoe u met de situatie moeten omgaan. Ook weet u waar u op moet letten om een zo goed mogelijk signalement te kunnen samenstellen.

Doelgroep

De workshop Veiligheid bij waardeservicing is bestemd voor medewerkers die zich bezighouden met bijvullen en/of legen van geldautomaten. Dit zullen voornamelijk medewerkers zijn van een bank, maar tegenwoordig staan er ook in verschillende supermarkten en benzinestations geldautomaten, ook voor deze medewerkers is deze workshop aan te bevelen.

Inhoud

De nadruk tijdens de workshop Veiligheid bij waardeservicing ligt op het voorkomen van een overval of gijzeling. Er wordt behandeld waar u op moet letten tijdens het bijvullen en/of legen van geldautomaten. Zo wordt er gekeken naar het tijdstip van de handelingen en hoe u verdacht gedrag kunt herkennen. Daarnaast wordt er geoefend met een trainingacteur hoe u moet handelen tijdens een overval of gijzeling. Ook de nazorg en het signalement komen hierbij aanbod.

De workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Actualiteit
 • Soorten overvallers
 • Bijvullen en/of legen van geldautomaten
 • Veiligheidsbewustzijn
 • Verdacht gedrag
 • Overvalmethoden
 • RAAK-procedure
 • Signalement
 • Opsporing door politie
 • Nazorg
Certificaat

Na afloop van de workshop ontvangt u een NIVOO-certificaat als bewijs van deelname.

Aantal deelnemers

Aan één workshop kan door maximaal zestien personen worden deelgenomen.

Ook interessant voor u?

Omgaan met overvallen
Omgaan met agressie
Omgaan met fraude
Omgaan met telefonische calamiteiten
Bedrijfshulpverlening (basis)
Bedrijfshulpverlening (opfris)

Bel mij
Offerte aanvragen