Loading

.

Omgaan met fraude: Detailhandel

Bel mij
Offerte aanvragen

 

 

identiteitsbewijs

Duur:
1 dagdeel van 4 uur.
Tijd:
Ochtend, middag of avond.
Plaats(en):
Waar u maar wilt.
Investering:
Wij doen u graag een passend voorstel.
Data:
Wanneer het u uitkomt.

 

 

 

Fraude is een erg breed begrip. Er kan op veel manieren fraude gepleegd worden. Tijdens de workshop Omgaan met fraude staan we vooral stil bij fraude die gepleegd wordt met geld en andere waardepapieren. Wellicht heeft u op dit moment nog nooit te maken gehad met valse biljetten. Dit wil echter niet zeggen dat die er niet zijn. Het zou zomaar kunnen dat u inmiddels wel valse biljetten in uw handen heeft gehad, maar deze niet herkende als vals geld.

De cijfers liegen er namelijk niet om. In de eerste helft van 2012 werden ruim 12.800 vervalste biljetten in Nederland onderschept. Het aantal in omloop zijnde biljetten ligt waarschijnlijk nog vele malen hoger. En dan hebben we het over geld waarvan de echtheidskenmerken goed bekend zijn en dat is al lastig genoeg. Maar probeer nu eens om bijvoorbeeld een identiteitsbewijs op originaliteit te controleren. Met welk soort identiteitsbewijs of waardepapier u ook werkt, onze workshop kan een helpende hand bieden! Na het volgen van deze workshop zult u met heel andere ogen naar dit soort zaken kijken.

Doel

U leert aan de hand van de meest voorkomende echtheidskenmerken om documenten en geld te controleren op hun authenticiteit. Daarnaast zult u leren beoordelen of de aanbieder van het ID-bewijs ook daadwerkelijk de houder is. Er wordt geleerd inzicht te krijgen in het herkennen van verdacht gedrag en hoe u daarmee moet omgaan.

Doelgroep

De workshop Omgaan met fraude is een must voor iedereen die regelmatig werkt met belangrijke documenten, waardepapieren en geld.

Inhoud

Tijdens de gehele workshop oefent u in het controleren van ID-documenten en geld. Gebruikte hulpmiddelen daarbij zijn o.a.: MRZ, retrolamp en loepjes.

De workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Echtheidskenmerken
  • Aandachtpunten bij controle van het ID-bewijs
  • Fraude-indicaties
  • Belangrijke documenten
Certificaat

Na afloop van de workshop ontvangt u een onvervalst NIVOO-certificaat als bewijs van deelname.

Aantal deelnemers

Aan één workshop kan door maximaal zestien personen worden deelgenomen.

50% korting op uw investering

Bij deze workshop is het mogelijk om de helft van uw investering terug te krijgen middels de subsidieregeling Aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven.

Kleine bedrijven (maximaal 5 vestigingen, met ieder maximaal 10 medewerkers – fte's) kunnen gratis een veiligheidsscan laten uitvoeren. Een erkende VKB-scanner kijkt waar verbeteringen mogelijk zijn en geeft advies op maat. Ondernemingen die op basis van de veiligheidsscan willen investeren in maatregelen om de veiligheid in hun zaak te verbeteren, krijgen de keuze uit speciaal geselecteerde pakketten in vier categorieën: organisatorische, bouwkundige, elektronische of digitale maatregelen of combinaties daarvan. De helft van die investering wordt vergoed vanuit de nieuwe Aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven, tot een maximum van 1.000 euro. Ook deze workshop valt onder deze regeling, waardoor u 50% korting op de workshopprijs kunt ontvangen!

Meer informatie leest u op www.hoeveiligisuwzaak.nl!

Ook interessant voor u?

Veiligheidsscan
Bestrijding winkelcriminaliteit
Omgaan met overvallen
Omgaan met agressie
Bedrijfshulpverlening (basis)
Bedrijfshulpverlening (opfris)

Bel mij
Offerte aanvragen