Loading

.

Workshop Interculturele communicatie

Bel mij
Offerte aanvragen

 

 

Workshop Interculturele communicatie 320x213

Duur:
De workshop heeft een duur van 3 uur.
Tijd:
Ochtend, middag of avond.
Plaats(en):
Waar u maar wilt. 
Investering:
Wij doen u graag een passend voorstel. 
Datum:
Datum is in overleg te bepalen. 

 

 

 

Omdat we leven in een multiculturele samenleving, is het belangrijk dat we de verschillende culturen kennen en herkennen. Het gebeurt regelmatig dat er conflicten ontstaan doordat mensen van verschillende culturen elkaar niet begrijpen. Het inleven in de cultuurverschillen en daarop je communicatie afstemmen is daarom van groot belang.

Doel

Na afloop van de workshop Interculturele communicatie heeft de cursist zich verdiept in de communicatie tussen mensen met verschillende talen en gewoonten. Hij heeft inzicht in de overeenkomsten en verschillen tussen de Nederlandse, Europese, Aziatische, Arabische en Afrikaanse cultuur. Hij is bekend met de wijze waarop cultuurverschillen de communicatie tussen verschillende culturen beïnvloeden. Hij kan zowel zakelijk als privé succesvol met mensen van verschillende nationaliteiten communiceren. Hiermee kunnen conflicten worden voorkomen en dat komt de veiligheid ten goede.

Doelgroep

De workshop Interculturele communicatie is bestemd voor iedereen die tijdens zijn werkzaamheden te maken heeft met buitenlandse partners of klanten van andere "oorsprong". Verder is de workshop geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in culturen en cultuurverschillen.

Inhoud

De workshop begint met een inleiding over communicatie en interculturele communicatie, waarin de begrippen mondialisering, migratie en de multiculturele samenleving aan bod komen. Vervolgens leert de cursist aan de hand van cultuurmodellen culturen van elkaar te onderscheiden. Zo leert de cursist het verschil tussen grofmazige en fijnmazige culturen en de manier waarop mensen in deze culturen met elkaar omgaan.

De meest voorkomende communicatieproblemen worden besproken en natuurlijk leert de cursist hoe je hiermee om kunt te gaan.

De workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Inleiding communicatievaardigheden.
  • Effectieve communicatie (roos van Leary).
  • Cultuurverschillen.
  • Fijne en grofmazige culturen.
  • Het ontstaan van miscommunicatie (cultuurverschil).
  • Omgaan met straatcultuur.
  • Cultuurmodellen.

De training wordt ondersteund met een trainingsacteur op intercultureel niveau communicatie te trainen.

Certificaat

Na afloop van de workshop ontvangen de deelnemers een NIVOO Veiligheid certificaat als bewijs van deelname.

Aantal deelnemers

Aan één workshop kan door maximaal zestien personen worden deelgenomen.

Bel mij
Offerte aanvragen