Loading

Omgaan met overtreders Domein IV

Bel mij
Offerte aanvragen
Neem een optie
Handhaving WIT iconInschrijven

 

Duur:
2 dagdelen
Tijd:
09.30 - 16.30 uur
Plaats(en):

Open inschrijving: Utrecht

Incompany: Waar u maar wilt

Investering:

Open inschrijving: € 299,-*

Incompany: Wij doen u graag een passend voorstel

Data:

Open inschrijving: Deze workshop staat momenteel niet gepland

Incompany: Wanneer u maar wilt

Handhavers hebben veel te maken met agressie en weerstand, helemaal als het gaat om een bekeuringssituatie. Burgers accepteren het vaak niet direct als ze geconfronteerd worden met hun overtreding. Daarom hebben zij regelmatig allerlei tegenwerpingen om onder een boete uit te kunnen komen. Zulke tegenwerpingen zijn vaak nog goed te pareren, maar wanneer een overtreder boos wordt en zich agressief opstelt wordt het een ander verhaal. Het is daarom belangrijk dat iedere handhaver weet hoe hij of zij moet reageren op verschillende vormen van gedrag. Een gesprek met een overtreder in goede banen leiden is niet gemakkelijk.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties doet er alles aan om agressie en geweld tegen mensen met een publieke taak tegen te gaan. Eén van hun aanbevelingen is regelmatig trainen op dit gebied. De workshop Omgaan met overtreders is speciaal onwikkeld om te zorgen dat handhavers zich goed staande weten te houden in alle moeilijke en lastige gesprekken die zij moeten voeren.

Doel

U weet na het volgen van deze workshop hoe agressie kan worden voorkomen en kan worden omgebogen in coöperatief gedrag. Naast het feit dat u daardoor zelfverzekerder en met meer plezier uw werk gaat doen, wordt het gemakkelijker grenzen te stellen en protocollen te volgen.

Doelgroep

De workshop is bestemd voor alle handhavers in de verschillende domeinen. Voor iedere functie zijn er wel verchillende casussen, zodat men altijd kan trainen zoals men het werkelijk in de praktijk ook kan meemaken.

Inhoud

De workshop bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte met een acteur. De deelnemers leren goed communiceren in verschillende handhavingsituaties.

Ook zullen zij verschillende vormen van agressie oefenen met de acteur, waarna het eigen gedrag wordt geëvalueerd met de trainer. Tevens wordt er ingegaan op het menselijke gedrag en geweldsprotocollen. Daarnaast leren zij aan de hand van de Doel-Aanpak-Analyse een bekeuringsgesprek in goede banen te leiden.

Het voorkomen van agressie staat centraal tijdens deze workshop.

De workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Communicatie
  • Verbaal en non-verbaal gedrag
  • Aandachtspunten bij contactmomenten
  • Gedragsmodellen
         *Ballonnenmodel
         *OVK-model
  • Doel-Aanpak-Analyse
  • ABCD-gedragsmethode
Certificaat

Na afloop van de workshop ontvangt u een NIVOO-certificaat als bewijs van deelname.

Aantal deelnemers

Aan één workshop kan door maximaal vijftien personen worden deelgenomen.

Ook interessant voor u?

Opleiding BOA
Cursus RTGB
Elementaire verhoorvaardigheden
Fysiek weerbaarheid

*De cursusprijs is vrijgesteld van BTW, inclusief al het benodigde cursusmateriaal, koffie, thee en lunch.


Bel mij
Offerte aanvragen
Neem een optie
Handhaving WIT iconInschrijven