Loading

.

Cursus Verkeersregelaar Domein VI

Bel mij
Offerte aanvragen
Neem een optie
Handhaving WIT iconInschrijven


Verkeer regelen

Duur:

Theorie : 1 dag       Praktijk : 2 dagen

Tijd:

09.00 - 17.00 uur

Plaats(en):

Open inschrijving: Rotterdam
Incompany: Waar u maar wilt

Investering:

Open inschrijving theorie: € 291,- en praktijk:€ 544,-*
Incompany: Wij doen u graag een passend voorstel

Data:
optie 1:

Dinsdag 6, 13 en 20 september 2016 (Utrecht/Zeist)

optie 2:

Woensdag 5, 12 en donderdag 13 oktober 2016 - Cursusplaats: Den Haag.

Incompany: In overleg

Bij incidenten en calamiteiten wordt er vaak verlangt van de handhaver in uniform dat hij of zij optreedt als verkeersregelaar. Om als handhaver verkeerregelende taken te kunnen en mogen uitvoeren moet u met goed gevolg het theorie- en praktijkexamen verkeersregelaar hebben afgelegd en worden aangesteld.

Doel

U krijgt theoretische kennis van de wettelijke status, de verkeersveiligheid, de verkeersregels, de verkeerstekens en de verkeersregelaarstechnieken. Uiteindelijk is men in staat om aan het eind van de dag met goed gevolg het theorie-examen af te leggen. Vervolgens leert u op een professionele en dynamische wijze het verkeerregelen in de praktijk, waarbij uw eigen veiligheid en dat van de medeweggebruikers voorop staat. Daarnaast krijgt u inzicht in de verkeersstromen en weet u deze optimaal te laten doorstromen. Uiteindelijk bent u in staat op zelfstandig het verkeer te regelen en kunt u deelnemen aan het praktijkexamen.

Doelgroep

De cursus Verkeersregelaar is bestemd voor handhavers die tijdens hun werkzaamheden te maken krijgen verkeerregelende taken.

Vooropleiding

Er is geen vooropleiding vereist. Een rijbewijs is een pré.

Inhoud


Theoriecursus
Tijdens de theoriecursus leert u wat een aanstelling als beroepsmatige verkeersregelaar inhoud en welke verantwoording u draagt ten opzichte van het overige verkeer. U leert de theorie over verkeersinzichtelijk en dynamisch verkeerregelen.

De theoriecursus bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Wettelijke status
 • Aanstelling
 • Wegenverkeerswet 1994
 • Regelment verkeersregels en verkeerstekens 1990
 • Regeling verkeersregelaars 2009
 • Verzekering
 • Theorie-examen

Praktijkcursus
Tijdens de praktijkcursus Verkeersregelaar leert u de verkeersstromen op de juiste wijze te begeleiden. Er wordt gestart met het geven van een stopteken, waarna het steeds een graatje moeilijker wordt, totdat u uiteindelijk zelfstandig het verkeer kan regelen op een kruising met 4 uitvalswegen, een Verkeersregelinstallatie (VRI), omliggende fietspaden en wellicht ook nog met meerdere voorsorteervakken.

De praktijkcursus bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Stopteken
 • Om- en omregeling
 • Verkeerregelen op een kleine kruising
 • Verkeerregelen op een grote kruising
 • Praktijkexamen
Theorie-examen

Aan het einde van de dag wordt er een theorie-examen afgenomen. De kennis wordt getoetst aan de hand van multiple choice vragen. Na het behalen van het theorie-examen ontvangt u hiervan een certificaat en kunt u doorstromen naar de praktijkcursus.

Praktijkexamen

Aan het einde van de tweede praktijkdag wordt het praktijkexamen afgenomen. Tijdens het praktijkexamen moet u op de grote kruising, die voldoet aan de exameneisen, minimaal 15 minuten zelfstandig het verkeerregelen. Het praktijkexamen wordt afgenomen door onze instructeur en er is een gedelegeerde van de Politie bij aanwezig die het eindoordeel geeft.

Certificaat

Nadat u geslaagd bent voor het praktijkexamen, wordt certificaat naar Stichting Verkeersregelaars Nederland gestuurd, die het vervolgens voorziet van een waarmerk. Hierna ontvangt iu het certificaat waarmee de aanstelling als beroepsmatig verkeersregelaar kan worden aangevraagd. De aanvraag kan voor een gemeentelijke aanstelling gedaan worden bij betreffende gemeente en voor een landelijk aanstelling bij het Verkeerscentrum Nederland (www.aanstellingspas.nl).

Bonus

Elke cursist, die slaagt voor het theorie-examen en doorgaat naar de praktijkcursus, ontvangt GRATIS bij het begin van de praktijkcursus een verkeersregelaarshes, en de verkeersregelaarsfluit. Bovendien ontvangt de cursist die slaagt voor het praktijkexamen GRATIS de verkeersregelaarscap. Dit alles met een gezamelijke winkelwaarde van € 44,85!

Examengeld

De Stichting Verkeersregelaars Nederland verzorgt het examen. De examenkosten bedragen € 141,74 per persoon. Wij berekenen dit bedrag, zoals altijd, zonder opslag aan u door en verzorgen de aanmelding en verdere correspondentie. U heeft er dus geen omkijken naar!

Aantal deelnemers

Aan één theoriecursus kan door maximaal 24 cursisten worden deelgenomen.
Aan de één praktijkcursus kan door maximaal 8 cursisten worden deelgenomen.

Ook interessant voor u?

Webshop Verkeersregelaar
Praktijkcursus Verkeersregelaar
Workshop Omgaan met agressie

*De prijzen zijn vrijgesteld van BTW, inclusief al het benodigde cursusmateriaal, koffie, thee, lunch en exclusief examengeld. 


Bel mij
Offerte aanvragen
Neem een optie
Handhaving WIT iconInschrijven