Loading

.

ELO

Elo afbeeldingAl sinds 1993 werkt NIVOO met digitale toetsmethoden. Het begon met het verstrekken van toetsen op diskettes en CD-roms, maar al snel was het mogelijk om deze toetsen via internet aan te bieden. Momenteel beschikken wij over een moderne en adaptieve digitale leeromgeving. Aan de hand van behaalde resultaten kan elke cursist toetsen maken waarbij met name vragen gesteld worden over stof waar de cursist het meeste moeite mee heeft. Deze toetsen kan de cursist ontvangen en maken via een app (iOS en Android) op de tablet of smartphone.

De cursist kan zien welke leerdoelen hij beheerst en in welke leerdoelen hij zich verder moet verdiepen. Ook kan de cursist onbeperkt proefexamens maken die elke keer opnieuw worden gegenereerd. Deze toetsen worden samengesteld uit een ruim gevulde database en elk proefexamen wordt zo samengesteld dat het proefexamen een goede afspiegeling geeft van het uiteindelijke examen.

Alle vragen bevatten, nadat de vragen zijn beantwoord en ingestuurd, een verwijzing naar de lesstof in het betreffende cursusboek. Ook kunnen de cursisten in de digitale leeromgeving vragen stellen aan de hun toegewezen begeleider. Dankzij de gebruikmaking van deze moderne technologie kan de cursist optimaal en zo efficiënt mogelijk worden voorbereid op het examen.

Niet alleen kan de cursist zelf zijn voortgang bijhouden, ook de docent is in staat de resultaten van de cursist te zien. Zo kan hij tijdens de les meer tijd besteden aan de lesstof waarmee de cursist moeite heeft. Daarmee is de digitale leeromgeving een integraal onderdeel van een groot aantal van onze opleidingen.

 

Onze elektronische leeromgeving is te vinden op elo.nivoo.nl.