Loading

.

Omgaan met fraude: Overheid

Bel mij
Offerte aanvragen

 

 

Vals identiteitsbewijs

Duur:
1 dagdeel van 4 uur.
Tijd:
Ochtend, middag of avond.
Plaats(en):
Waar u maar wilt.
Investering:
Wij doen u graag een passend voorstel.
Data:
Wanneer het u uitkomt.

 

Fraude is een erg breed begrip. Er kan op veel manieren fraude gepleegd worden. Vaak is dat onopgemerkt. Een goede vervalsing zie je tenslotte vaak over het hoofd! Bij aanvragen bij burgerzaken, de vergunningenbalie, sociale dienst enzovoorts komen vaak vervalsingen voor. Dat kan gaan om opzettelijk verkeerd ingevulde gegevens tot en met identiteitsfraude, vervalste loonstroken enzovoorts.

In deze workshop staan we vooral stil bij fraude die gepleegd wordt met dit soort documenten. Wellicht heeft u op dit moment nog nooit te maken gehad met vervalste documenten. Of zou het kunnen  dat u  wel valse documenten in handen heeft gehad, maar deze niet herkende als vals.

Met welke soort ID-bewijzen of documenten u ook werkt, onze workshop kan een helpende hand bieden! Na het volgen van deze workshop zult u met heel andere ogen naar dit soort zaken kijken.

Doel

U leert aan de hand van de meest voorkomende echtheidskenmerken om documenten en geld te controleren op hun authenticiteit. Daarnaast zult u leren beoordelen of de aanbieder van het ID-bewijs ook daadwerkelijk de houder is. Er wordt geleerd inzicht te krijgen in het herkennen van verdacht gedrag en hoe u daarmee moet omgaan.

Doelgroep

De workshop Omgaan met fraude is een must voor iedereen die regelmatig werkt met belangrijke documenten, waardepapieren en geld.

Inhoud

Tijdens de gehele workshop oefent u in het controleren van ID-documenten, geld, dagafschriften en loonstroken. Gebruikte hulpmiddelen daarbij zijn o.a.: MRZ, retrolamp en loepjes.

De workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Echtheidskenmerken
  • Aandachtpunten bij controle van het ID-bewijs
  • Fraude-indicaties
  • Belangrijke documenten
paspoortCertificaat

Na afloop van de workshop ontvangt u een onvervalst NIVOO-certificaat als bewijs van deelname.

Aantal deelnemers

Aan één workshop kan door maximaal zestien personen worden deelgenomen.

Ook interessant voor u?

Omgaan met lastig publiek
Omgaan met telefonische calamiteiten
Bedrijfshulpverlening (basis)
Bedrijfshulpverlening (opfriscursus)

Bel mij
Offerte aanvragen