Loading

.

Omgaan met agressie op school

Bel mij
Offerte aanvragen

 

 

Agressie school 320x213

Duur:
2 dagdelen.
Tijd:
Van 9.30 uur tot 17.00 uur
Plaats(en):
Waar u maar wilt.
Investering:
Wij doen u graag een passend voorstel.
Data:
Wanneer het u uitkomt.

 

 

 

Helaas krijgen steeds meer directieleden en docenten te maken met agressie van leerlingen en ouders. In veel gevallen zal men de schouders ophalen en doorgaan waarmee men bezig is. Er zijn echter ook vormen van agressie waarbij de gebeurtenis langer blijft hangen of, erger nog, iemands leven gaat beheersen.

In veel beroepen heeft men te maken met agressie, maar agressie op school wijkt vaak af van agressie in andere branches. Zo is er op school vaak sprake van agressie door bekende personen die de docent (of andere medewerker) nog geregeld tegen zal komen. Het is daarom erg belangrijk dat de gehele communicatie goed verloopt en dat bij agressie op de juiste wijze wordt gehandeld. Ook het traject na een voorval is belangrijk: men moet immers verder met elkaar en afspraken daarover maken is dan noodzakelijk.

Doel

Deze workshop is erop gericht om ongewenste situaties zo te beëindigen, dat beide partijen met een goed gevoel uit elkaar gaan. De deelnemers weten na het volgen van deze workshop hoe agressie kan worden voorkomen en kan worden omgebogen naar coöperatief gedrag. Naast het feit dat ze daardoor zelfverzekerder en met meer plezier hun werk gaan doen, verbetert ook de relatie tussen leerkracht en leerling (of ouder) aanzienlijk.

Doelgroep

De workshop is bestemd voor directieleden en docenten.

Inhoud

De workshop bestaat uit een deel theorie en een deel praktijktraining met een acteur. U zult verschillende vormen van agressie oefenen met een acteur, waarna het eigen gedrag wordt geëvalueerd met de trainer. Tevens wordt er ingegaan op het menselijke gedrag en geweldsprotocollen. Daarnaast leren de deelnemers aan de hand van de ABCD-gedragsmethode het gesprek met de ouder en/of leerling in goede banen te leiden.

De workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Communicatie
  • Verbaal en non-verbaal gedrag
  • Aandachtspunten bij contactmomenten
  • Gedragsmodellen:
    *Balonnenmodel
    *OVK-model
  • ABCD-gedragsmethode
Certificaat

Na afloop van de workshop ontvangt u een NIVOO-certificaat als bewijs van deelname.

Aantal deelnemers

Aan één workshop kan door maximaal vijftien personen worden deelgenomen.

Ook interessant voor u?

Bedrijfshulpverlening (basis)
Bedrijfshulpverlening (opfris)
Omgaan met fraude
Omgaan met telefonische calamiteiten

Bel mij
Offerte aanvragen