Loading

.

Omgaan met agressie: Overige branches

Bel mij
Offerte aanvragen

 

 

Omgaan met OvervallenKadertraining detailhandel 320x213

Duur:
1 dagdeel van 4 uur.
Tijd:
Ochtend, middag of avond.
Plaats(en):
Waar u maar wilt.
Investering:
Wij doen u graag een passend voorstel.
Data:
Wanneer het u uitkomt.

 

 

 

We kunnen helaas wel stellen dat iedereen wel eens te maken heeft gehad met een vorm van agressie. In veel gevallen zal men de schouders ophalen en doorgaan met waar men mee bezig is. Er zijn echter ook vormen van agressie waarbij de gebeurtenis langer blijft hangen of, erger nog, het leven gaat beheersen. Vooral mensen met een publieke taak krijgen steeds meer te maken met steeds ergere vormen van agressie.

Ieder mens heeft een eigen persoonlijkheid en zal dus ook anders reageren. Toch kan juist het eigen gedrag een diepe valkuil zijn. Vaak is namelijk uw eigen reactie verantwoordelijk voor de tegenreactie van de persoon tegenover u. Tijdens de workshop Omgaan met agressie is dit dan ook het element waar aandacht aan wordt gegeven: "Kan ik door mijn eigen reactie te veranderen agressie voorkomen?"

Naast het voorkomen van agressie is het uiteraard van belang te weten hoe te handelen als de situatie wel uit de hand loopt, en wat de stappen zijn na een dergelijk voorval. Ook kijken we naar de (agressie)protocollen binnen de eigen organisatie. Al deze elementen moeten ervoor zorgen dat de deelnemers na de workshop weten hoe zij om moeten gaan met verschillende vormen van agressie.

Doel

De workshop Omgaan met agressie heeft tot doel u te leren omgaan met lastige of agressieve personen op een manier die klantvriendelijk, duidelijk, professioneel en vooral veilig is! Zo staat u steviger in uw schoenen en bent u beter voorbereid op de dingen die kunnen gebeuren! Iets dat uw welzijn zeker ten goede komt.

Doelgroep

De workshop is bestemd voor een ieder die te maken heeft met bezoekers, klanten en voor mensen die werkzaam zijn in een publieke functie (en hierdoor dus altijd kans lopen op een confrontatie met een medeburger).

Inhoud

De workshop bestaat uit een deel theorie en een deel praktijktraining met een acteur. U zult verschillende vormen van agressie oefenen met een acteur, waarna het eigen gedrag wordt geëvalueerd met de trainer.

De workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Agressie-uitingen
  • Soorten agressie
  • Oorzaken agressie
  • Agressiebeheersing
  • Verschillen frustratieagressie en instrumentele agressie
  • Aanpak van agressie
Certificaat

Na afloop van de workshop ontvangt u een NIVOO-certificaat als bewijs van deelname.

Aantal deelnemers

Aan één workshop kan door maximaal zestien personen worden deelgenomen.

Ook interessant voor u?

Omgaan met lastig publiek
Omgaan met overvallen
Omgaan met fraude
Omgaan met telefonische calamiteiten
Bedrijfshulpverlening (basis)
Bedrijfshulpverlening (opfris)

Bel mij
Offerte aanvragen