Loading

.

Omgaan met overvallen: Zwembaden

Bel mij
Offerte aanvragen

 

 

Omgaan met Overvallen detailhandel 320x213

Duur:
1 dagdeel van 3 uur.
Tijd:
Ochtend, middag of avond.
Plaats(en):
Waar u maar wilt.
Investering:
Wij doen u graag een passend voorstel.
Data:
Wanneer het u uitkomt.

 

 

 

Een overval is eigenlijk de ernstigste vorm van agressie. Je kan het ook benoemen als gewelddadige vermogensdelicten. De belangrijkste motieven voor een overval zijn materiële overwegingen of het behoud van de levenstandaard, maar ook de invloed van criminele vrienden en de'status' die het plegen van een overval in criminele kring heeft. De belangrijkste doelwitten van overvallers zijn de detailhandel, woningen en de horeca. Ook de transportsector is geregeld het slachtoffer van overvallen.

Ook bij overvallen staat het eigen gedrag centraal. Door eigen gedrag en handelen kunnen overvallen worden voorkomen! Door oplettendheid kan verdacht gedrag tijdig worden herkend. Wanneer dergelijk gedrag herkend wordt is het mogelijk vooraf stappen te ondernemen en daarmee een overval te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk te weten hoe te reageren tijdens een overval om letsel én schade te voorkomen.

Doel

Na deelname aan deze workshop bent u in staat verdacht gedrag te herkennen en bent u beter bestand tegen de negatieve consequenties van een overval. Verder bent u beter op een overval voorbereid en weet u wat u tijdens en na een overva moet doenl.

Doelgroep

De workshop Omgaan met overvallen is bestemd voor iedereen die werkzaam is in de detailhandel, het bankwezen, de horeca of de transportsector.

Inhoud

De workshop bestaat uit een deel theorie en een deel praktijktraining met een acteur. U zult verschillende overvalsituaties oefenen met een acteur, waarna het eigen gedrag wordt geëvalueerd met de trainer.

De workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Actualiteit
  • Soorten overvallers
  • Veiligheidsbewustzijn
  • Overval methodes
  • RAAK-procedure
  • Signalement
  • Opsporing door politie
  • Nazorg

    overval balie

Certificaat

Na afloop van de workshop ontvangt u een NIVOO-certificaat als bewijs van deelname.

Aantal deelnemers

Aan één workshop kan door maximaal zestien personen worden deelgenomen.

Ook interessant voor u?

Omgaan met agressie
Fysieke weerbaarheid
Bedrijfshulpverlening (basis)
Bedrijfshulpverlening (opfriscursus)

Bel mij
Offerte aanvragen