De Permanente her- en bijscholing (PHB) domein 1 is voor u bestemd als u bent aangesteld als Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) domein 1 Openbare ruimte.
De PHB cursussen/modules zijn bedoeld om u optimaal voor te bereiden op de landelijke PHB-examens van ExTH en op de dagelijkse praktijk als handhaver. Nadat u bent geslaagd voor de 3 PHB-modules en u heeft deelgenomen aan de functiegericht training (keuzemodule 4) kan uw BOA bevoegdheid weer met 5 jaar worden verlengd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
De Permanente her- en bijscholing bestaat uit 4 modules, die in 5 jaar afgerond moeten worden. Het gaat om een theoriemodule, twee praktijkmodules en een functiegerichte training. De functiegericht training is een keuzemodule waarbij u kunt kiezen welk(e) training/onderwerp het beste aansluit op uw dagelijkse praktijk. De modules zijn:
De PHB domein 1 bestaat uit 4 modules, die in 5 jaar tijd afgerond moeten worden. Wanneer u na uw aanstelling direct start met de PHB volgt u ieder jaar één module.
De lesdagen worden klassikaal verzorgd door een praktijkdocent en bij de praktijkmodules wordt er ook gebruik gemaakt van trainingsacteurs.
Bij de Permanente her- en bijscholing domein 1 gebruiken wij het NIVOO lesmateriaal, dat volledig op het examen is afgestemd. De lesstof wordt helder beschreven en er zijn veel schema's, casussen, voorbeelden en praktijkfoto's opgenomen.
Ook laten wij u graag kennismaken met onze elektronische leeromgeving (ELO). Op de ELO vindt u tal van handige zaken zoals de cursusagenda, het lesrooster en oefentoetsen. Een geweldig hulpmiddel bij de studie. U merkt door het maken van de toetsen waar uw zwakke plekken zitten en u kunt daar dan extra aandacht aan besteden. Ook staat bij elke fout beantwoorde vraag aangegeven waar het juiste antwoord te vinden is in de cursusmap.
Modules 1 t/m 3 worden afgerond met een examen. Deze examens worden afgenomen door het Examenbureau Toezicht en Handhaving (ExTH). De module Wet- en Regelgeving wordt afgesloten met een theorie-examen met 50 meerkeuzevragen. De module Bejegening wordt afgerond met een praktijkexamen. De module Waarneming en Verslaglegging wordt afgesloten met een schriftelijk examen, dat bestaat uit het schrijven van een verslag. De functiegericht training is zonder examen.
Door middel van het PHB-volgsysteem zorgen wij ervoor dat u ieder jaar wordt ingedeeld voor de volgende PHB-module. In het systeem is precies te zien welke modules behaald zijn en welke nog afgerond moeten worden voordat uw opsporingsbevoegdheid weer verlengd kan worden.
Voor meer informatie gaat u naar: PHB-Volgsysteem.