Is nog in ontwikkeling!
Vanaf 1 januari 2023 is de inhoud van de PHB-modules gewijzigd. Module 3 Sanctionerend optreden wordt vervangen door de module Waarneming en Verslaglegging. Hieronder leest u meer over de nieuwe module Waarneming en Verslaglegging.
De module Waarneming en verslaglegging is voor u bestemd als u bent aangesteld als Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) domein 2 Openbare ruimte. Om uw bevoegdheid na 5 jaar weer te verlengen dient u 4 PHB-modules af te leggen. De module Waarneming en verslaglegging is de derde module van de vier.
U toont aan dat u effectief kunt waarnemen en uw waarnemingen objectief kunt beschrijven in een chronologische volgorde van de gebeurtenissen. U gebruikt hierbij de 7 W’s, zodat een derde een zo nauwkeurige mogelijk weergave leest van dat wat heeft plaatsgevonden. U noteert wat u ziet en/of hoort. Uw waarnemingen zijn niet direct gekoppeld aan een strafbaar feit.
Tijdens de module Waarneming en verslaglegging komen de volgende onderwerpen aan bod:
Voor deelname aan de Module Waarneming en verslaglegging is een BOA getuigschrift of aanstelling als buitengewoon opsporingsambtenaar vereist. Het opleidingsniveau wordt ingeschaald op MBO 3 niveau.
In totaal duurt de module Waarneming en verslaglegging 3 - 4 weken. De 3 lesdagen worden klassikaal verzorgd, waarbij we uitgaan van 1 lesdag per week. De lesdagen worden gecombineerd met thuisstudie en e-learning. De mate van thuisstudie is sterk afhankelijk van het opleidingsniveau en de vooropleiding van de deelnemer. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze opleidingsadviseurs.
Bij de Cursus Waarneming en verslaglegging gebruiken wij het NIVOO lesmateriaal, dat volledig op het examen is afgestemd. De lesstof wordt helder beschreven en er zijn veel schema's, casussen, voorbeelden en praktijkfoto's opgenomen.
Ook laten wij u graag kennismaken met onze elektronische leeromgeving (ELO). Op de ELO vindt u tal van handige zaken zoals de cursusagenda, het lesrooster en oefentoetsen. Een geweldig hulpmiddel bij de studie. U merkt door het maken van de toetsen waar uw zwakke plekken zitten en u kunt daar dan extra aandacht aan besteden. Ook staat bij elke fout beantwoorde vraag aangegeven waar het juiste antwoord te vinden is in de cursusmap.
Let op: voor deze module is het noodzakelijk dat u beschikt over een laptop!
De module Waarneming en verslaglegging wordt afgesloten met het landelijke examen van ExTH.
In dit digitaal afgenomen examen toont u aan dat u effectief kunt waarnemen en uw waarnemingen objectief kunt beschrijven in een chronologische volgorde van de gebeurtenissen. U gebruikt hierbij de 7 W’s en specifieke beschrijvingen, zodat een derde een zo nauwkeurige mogelijk weergave leest van dat wat heeft plaatsgevonden.
U noteert wat u ziet en/of hoort. Uw waarnemingen zijn niet direct gekoppeld aan een strafbaar feit.
Het examen kent drie fasen:
U behaalt het examen wanneer u minimaal 70 van de 100 punten scoort.
Het examen duurt (incl briefing en het tonen van de examenfilm) 80 minuten.
Wanneer u het examen met voldoende resultaat heeft afgerond ontvangt u van ExTH het certificaat Waarneming en verslaglegging. Dit is één van de vier certificaten van de PHB domein 2 die u moet behalen om uw BOA-akte te kunnen verlengen.
Ieder voor- en najaar staan de PHB modules gepland via open inschrijving op diverse locaties en data. Iedere individuele deelnemer kan hiervoor worden ingeschreven. De genoemde opleidingskosten zijn voor onze open inschrijving en zijn inclusief:
Heeft u meerdere kandidaten voor de opleiding, neemt u dan contact op met onze opleidingsadviseur voor meer informatie over de incompany mogelijkheden en de daarbij horende tarieven.
Wilt u één of meerdere personen aanmelden voor de Permanente her- en bijscholing domein 2 of voor een losse module daarvan? Gebruikt u dan ons inschrijfformulier. Heeft u nog vragen of wilt u de opleiding bespreken met één van onze opleidingsadviseurs Handhaving, neemt u dan contact met hen op via (0346) 21 74 21.