Voor wie is de cursus Toezicht en handhaving op evenementen?
(Senior) Boa’s, gemeentelijke toezichthouders en coördinatoren binnen domein 1.
Wat is het doel van de cursus Toezicht en handhaving op evenementen?
Aan het einde van de training:
- heeft de cursist kennis gemaakt met de juridische en praktische kant van toezicht op evenementen;
- kan de cursist uitleggen welke stappen het vergunningenproces kent en wat de rol van de toezichthouder in dit proces is;
- kan de cursist aangeven wat van de partners mag worden verwachten welke samenwerkingsafspraken er gemaakt kunnen worden;
- kan de cursist aangeven hoe toezichthouders en handhavers op evenementen aan de hand van vergunningsvoorschriften te werk moeten gaan.
Op deze manier kunnen zij bijdragen aan de veiligheid en gezondheid van alle aanwezigen en aan de leefbaarheid in de omgeving van het evenement.
Wat houdt de cursus in:
Tijdens deze cursus wordt de deelnemer meegenomen in het vergunningenproces en de meest voorkomende wetten en vergunningvoorschriften waar op evenementen toezicht op gehouden wordt. Tevens worden taken, rollen, bevoegdheden en ketenpartners in beeld gebracht. Deelnemers leren de theorie toepassen aan de hand van oefeningen met uiteenlopende evenementcasussen.
Wat wordt er behandeld tijdens de cursus Toezicht en handhaving op evenementen?
DAG 1 Toezicht en handhaving op evenementen: wat komt erbij kijken
- Voorstellen en inventarisatie leerdoelen
- Introductie proces evenementenveiligheid
lunch
- Ketenpartners bij evenementen
- Toepassing bestuursrechtelijke maatregelen
- Afronden van de dag
DAG 2 Veiligheid op evenementen
- Risico’s op evenementen
- Risico’s alcohol
- Risico’s drugs
- Verkeersveiligheid
lunch
- Risico’s brandveiligheid
- Geluid
- Specialistisch toezicht
- Afronden van de dag
DAG 3 Omgaan met crowds tijdens een evenement
- Inzet beveiliging
- Introductie crowdmanagement
lunch
- Vluchten en ontruimen
- Samenwerking
- Afronden van de cursus
Waarom kiest u voor de training van NIVOO?
- Uw lessen worden verzorgd door ervaren praktijkdocenten
- Hoog slagingspercentage
- Optimale voorbereiding op de praktijk
- Begrijpelijk lesmateriaal van hoge kwaliteit
- Veel oefenmogelijkheden/-vragen via onze ELO
- Zowel open inschrijving als incompany mogelijkheden
Vooropleiding en opleidingsniveau
- Niveau 3+ , met iets meer dan gemiddelde sociale vaardigheden.
- Technisch inzicht is een pré.
- Belangstelling voor de horecabranche is aanbevolen.
Opleidingsduur en studiebelasting
In totaal duurt de training 3 weken. De 3 lesdagen worden klassikaal verzorgd, waarbij we uitgaan van 1 lesdag per week.
Lesmateriaal en Elektronische Leeromgeving (ELO)
Bij de training wordt gebruik gemaakt van digitaal lesmateriaal en een handout.
Open inschrijving en incompany
De cursus wordt regelmatig gepland via open inschrijving. Iedere individuele deelnemer kan hiervoor worden ingeschreven. De genoemde opleidingskosten zijn voor onze open inschrijving en zijn inclusief:
- Inschrijfkosten
- Inschrijving voor de examens
- Online lessen
- Drie klassikale lessen voor het onderdeel GBT
- Begeleiding van de docent
- Het lesmateriaal
- De ELO
- Verwerking van de examenuitslagen
- Lunch, koffie en thee tijdens de klassikale lesdagen
Heeft u meerdere kandidaten voor de opleiding, neemt u dan contact op met onze opleidingsadviseur voor meer informatie over de incompany mogelijkheden en de daarbij horende tarieven.